dimecres, 21 de desembre de 2016

P5 PROJECTE EL NOM DE LA CLASSE: ELS ESQUIMALS

ELS NENS I LES NENES DE P5 HEM INVESTIGAT MOLT SOBRE ELS ESQUIMALS PER SABER TOT EL QUE VOLIEN CONÈIXER: ON VIUEN, QUÈ MENGEN, COM VAN VESTITS...
HEM FET MOLTES ACTIVITATS QUE ENS HAN APROPAT AL MÓN DELS INUITS. US VOLEM MOSTRAR ALGUNS DELS MOMENTS QUE HEM VISCUT AL NOSTRE POL NORD.

*RACÓ DEL POL NORD


PER CREAR L'ESPAI DEL POL NORD HEM UTILITZAT ESCUMA BLANCA PER FER LA NEU I HEM ANAT PORTANT ALGUNS ANIMALS, IGLUS, INUITS... FINS I TOT HEM CREAT UN ESPAI PER PESCAR AMB PAPER DE SEDA I PAPER DE PLATA SIMULANT L'AIGUA I EL GLAÇ.
HEM GAUDIT MOLT JUGANT A ESTONETES.*PETONS AL NAS

HEM DESCOBERT QUE ELS ESQUIMALS ES FAN PETONS AL NAS PERQUÈ SI HO FESSIN AMB LA BOCA ES PODRIEN QUEDAR ENGANXATS.  LA SALIVA ES GLAÇA INSTANÀNIAMENT I FA MOLT MAL.*GLAÇONS A L'AULA

VOLIEM SABER QUE SE SENT QUAN FA MOLT FRED. TAN FRED QUE TOT ESTÀ GLAÇAT. VAN ANAR A LA CUINA A BUSCAR GLAÇONS PER PODER EXPERIMENTAR AMB ELLS. ÉS EL MÉS SEMBLANT AL GLAÇ DEL POL NORD QUE TENIM A L'ESCOLA.
ENS HEM FET "MASSATGES", L'HEM OLORAT, L'HEM OBSERVAT AL DETALL, HEM COMPROVAT QUE ES DESFAN AMB LA CALOR, QUE RELLISQUEN, QUE FAN MAL SI ELS TENIM MOLTA ESTONA A LES MANS...
*HORACI L' INUIT

BUSCANT HISTÒRIES SOBRE ESQUIMALS, VÀREM TROBAR UNS DIBUIXOS D'UN PERSONATGE QUE VIVIA AL POL NORD. L' HORACI I ELS SEUS AMICS   ENS EXPLIQUEN LES SEVES AVENTURES I TAMBÉ ENS HAN ENSENYAT COM VIUEN, COM CACEN, COM ES MOUEN, QUÈ MENGEN... HEM APRÈS MOLT AMB AQUESTS DIBUIXOS.
HA ESTAT UNA GRAN DESCOBERTA!!! 
HEM TINGUT LA GRAN SORT DE CONÈIXER A L'ANNA. ÉS  GUIONISTA  DE LA SÈRIE  I ENS HA VISITAT A L' AULA PER EXPLICAR-NOS COM FAN ELS DIBUIXOS, COM PENSEN LES AVENTURES, COM VA APRENDRE PER CONÈIXER BÉ EL MÓN DELS ESQUIMALS... TAMBÉ ENS HA EXPLICAT EL PRIMER CONTE EDITAT D'AQUEST PERSONATGE, "PETONETS".
ENS HA FET MOLTA IL·LUSIÓ.  MOLTES GRÀCIES PER LA VISITA ANNA! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada