dissabte, 27 de maig de 2017

P3 EXPERIMENTA AMB ELS ALIMENTS

DURANT AQUESTES ÚLTIMES DUES SETMANES, LA MESTRA DE PRÀCTIQUES, LA LORENA, ENS HA ENDINSAT EN UN PROJECTE SOBRE EL PAPER QUE TENEN ELS SENTITS EN L’ACTE DE MENJAR. HEM POGUT DESCOBRIR LES CARACTERÍSTIQUES DE MOLTS ALIMENTS, QUE SENTIM QUAN HO MENGEM I QUINA EXPRESSIÓ FACIAL FEM QUAN HO TASTEM.

CONVERSEM TOTS JUNTS
ELS POLLETS HEM POGUT TOCAR I OLORAR DIFERENTS FRUITES I HEM EXPLICAT QUÈ ÉS EL QUE ENS AGRADAVA, SI JA LES CONEIXÍEM, SI LES HAVÍEM TASTAT ALGUN COP... TAMBÉ HEM PARLAT DE COM EREN AQUESTES FRUITES, DE LES SEVES CARACTERÍSTIQUES I HEM APRÈS COM PODEM SABER SI ENS AGRADA O NO ALGUN ALIMENT: HO PODEM DESCOBRIR MIRANT, TOCANT, TASTANT I OLORANT! 


COM SÓN ELS ALIMENTS? HO CLASSIFIQUEM
PER SABER MÉS COSES SOBRE ELS ALIMENTS HEM OBSERVAT I MANIPULAT MOLTES MÉS FRUITES, XOCOLATA I VERDURES. AMB TOT AIXÒ HEM APRÈS A CLASSIFICAR, I HO HEM FET DE DIFERENTS MANERES: PER MIDES I FORMES, PER COLORS I PER TEXTURES. ENS HA AGRADAT MOLT PERQUÈ HEM DESCOBERT SEMBLANCES I DIFERÈNCIES ENTRE TOTS ELS ALIMENTS.


QUIN ÉS EL SEU SABOR?
TENÍEM MOLTES GANES DE TASTAR ELS ALIMENTS! AMB EL QUE ENS HA PORTAT LA LORENA, LA LLIMONA, LA XOCOLATA NEGRA, ELS CACAUETS I EL PRÉSSEC, HEM EXPERIMENTAT QUATRE SABORS DIFERENTS: ÀCID, AMARG,  SALAT I DOLÇ. HEM GAUDIT MOLT TASTANT-HO TOT, I, A MÉS, HEM VIST QUE SENTIA CADA COMPANY SEGONS LA CARA QUE POSAVA AL TASTAR L’ALIMENT.
COM ENS SENTIM?
TAMBÉ HEM VIST UN CONTE AMB UNES IMATGES ON APAREIXIEN DIFERENTS FRUITES I VERDURES QUE EXPRESSAVEN LES SEVES EMOCIONS I SENTIMENTS. DURANT EL CONTE HEM ANAT EXPRESSANT AMB LES NOSTRES CARES COM ENS PODEM SENTIR SEGONS SI UN ALIMENT ENS AGRADA O NO. DESPRÉS, LA LORENA ENS HA PORTAT LES FOTOGRAFIES DE LES CARES QUE VAM POSAR QUAN VAM TASTAR LA LLIMONA, LA XOCOLATA NEGRA, ELS CACAUETS I EL PRÉSSEC.BOSSA DE SORPRESES! 
DESPRÉS D’EXPERIMENTAR I DESCOBRIR TOT AIXÒ, LA LORENA ENS HA PORTAT UNA BOSSA PLENA DE SORPRESES. DINS DE LA BOSSA HI HAVIA TOTS ELS ALIMENTS QUE HAVÍEM MANIPULAT A LES ALTRES ACTIVITATS. ENS HEM TAPAT ELS ULLS AMB UN MOCADOR, HEM FICAT LA MÀ DINS LA BOSSA MÀGICA I HEM TRET UN ALIMENT. MITJANÇANT EL TACTE, L'OLFACTE I EL GUST HEM ESBRINAT DE QUIN ALIMENT ES TRACTAVA. ENS HA AGRADAT MOLT PERQUÈ HEM EXPERIMENTAT NOVES SENSACIONS A TRAVÉS D’ALGUNS SENTITS. TASTEM NOUS ALIMENTS I IDENTIFIQUEM EL SEU SABOR
ENS VA AGRADAR TANT TASTAR ELS ALIMENTS QUE, FINALMENT, LA LORENA ENS HA PORTAT UNS ALTRES ALIMENTS QUE NO HAVÍEM VIST DURANT LES ACTIVITATS ANTERIORS. TAMBÉ ELS HEM POGUT TASTAR. AMB AQUESTS ALIMENTS HEM DESCOBERT QUE ENCARA QUE DOS ALIMENTS  A SIMPLE VISTA S' ASSEMBLIN POTSER NO TENEN EL MATEIX SABOR. HEM. DISCRIMINAT QUIN ERA EL SABOR DE CADASCUN D’ELLS. A MÉS, COM JA SABÍEM LES EXPRESSIONS FACIALS QUE FÈIEM SEGONS EL QUE SENTÍEM QUAN HO TASTÀVEM, HEM VERBALITZAT LES NOSTRES SENSACIONS I HO HEM EXPRESSAT.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada